Biała polewa Ganache - Biała czekolada 260 g
Biała polewa Ganache - Biała czekolada 260 g
TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Biała polewa Ganache - Biała czekolada 260 g
Ganache to francuska polewa czekoladowa, która zyskuje coraz większą popularność wśród cukierników. Polewa ganache sprawdza się jako krem i nadzienie do ciastek i deserów, a także polewa do cheesecake, tortów, cupcakes.
Sposób przygotowania
Gotową białą polewę ganache wystarczy podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę lub klasycznie w kąpieli wodnej. Ganache zestala się w lodówce. 1 opakowanie wystarcza na przykrycie ciasta o średnicy 25 cm, jako podwójne nadzienie tortu o średnicy 20 cm lub ozdobienie 20 - 25 cupcakes.
1. Jeśli chcesz użyć Ganache do wypełnienia ciasta – wystarczy dobrze ubić masę na puszystą, lekką i kremową konsystencję, którą następnie nałożysz z rękawa cukierniczego.
2. Jeśli chcesz użyć Ganache do pokrycie tortu, ogrzej masę w mikrofali przez około 1 minuty z mocą 340 W albo w kąpieli wodnej. Zmiksuj masę na kremową konsystencję i napełnij rękaw cukierniczy. Teraz wystarczy wybrać odpowiednią końcówkę i można zdobić.
3. Jeśli chcesz przygotować stały masłowy krem, zmieszaj masę z 150 g masła. Zmiksuj całość na wysokich obrotach przez około 5 minut.
Skład
tłuszcz roślinny (palmowy, masło masło shea), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, emulgator: E322 (sojowy), aromat.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Polewy tłuszczowe |
---|---|
Kolor: | Biały |
Pieczenie: | Składniki |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.