Brązowy lukier powlekający fondant - czekoladowy Renshaw 250 g
Brązowy lukier powlekający fondant - czekoladowy Renshaw 250 g
TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Brązowy lukier powlekający o aromacie czekoladowym charakteryzujący się elastycznością i trwałością. Zwracamy uwagę, że ten fondant ma pewniejszą strukturę niż standardowy fondant Renshaw. Jego gładka powierzchnia sprawia, że jest odpowiedni do powlekania tortów i innych wypieków. Doskonale sprawdzi się także do tworzenia jadalnych dekoracji, figurek i innych ozdób. Do pokrycia okrągłego tortu o średnicy 24-26 cm albo kwadratowego ciasta o wymiarach 20x20 cm potrzebujesz ok. 0,5 kg fondantu. Produkt jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Sposób użycia:
Rozwałkuj odpowiednio duży płat, aby równomiernie przykryć górną i dolną część tortu raz z bokami. Podczas przenoszenia rozwałkowanego fondantu możesz pomóc sobie drugą ręką lub rurką, albo posłużyć się wałkiem, na który z łatwością nasuniesz placek. Nakładaj go na tort od góry, nadmiarem pokrywając boki wzdłuż brzegów. Za pomocą noża odkrój niepotrzebne części fondantu, uważając, aby pozostawić wystarczająco dużo masy na boki. Pokrywanie możesz sobie ułatwić specjalnym żelazkiem do masy cukrowej, co zagwarantuje gładką oraz równą powierzchnię i pozwoli Ci pozbyć się bąbelków. Delikatnie przygnieć płat masy z wyczuciem, by jej nie zniekształcić i nie przeciągnąć w dół. Po wyrównaniu odkrój nadmiar, pozostawiając ok. 1 cm marginesu na podłożenie pod spód tortu, co najlepiej jest zrobić specjalnym żelazkiem albo łopatką.
Po użyciu pozostałą część dokładnie zawiń w folię spożywczą tak, aby nie miał kontaktu z powietrzem, które powoduje twardnienie masy.
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna | 1698 kJ |
Wartość energetyczna | 402 kcal |
Tłuszcze | 9,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,3 g |
Węglowodany | 79 g |
- w tym cukry | 77 g |
Białka | 1 g |
Sól | 0,02 g |
Skład
cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, woda, kakao o niskiej zawartości tłuszczu, substancja utrzymująca wilgoć (E422), substancja zagęszczająca (E471), substancja stabilizująca (E413, E466), aromat, regulator kwasowości (E330)
Alergeny
wyprodukowane w fabryce przetwarzającej orzechy
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Kolorowe masy do pokrywania (fondant) |
---|---|
Kolor: | Brązowy |
Pieczenie: | Składniki |
Waga netto: | 250 g |
Waga z opakowaniem (brutto): | 250 g |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.