ZAMÓWIENIA DO 12:00 DOSTARCZAMY NASTEPNEGO DNIA ROBOCZEGO. DOTYCZY JEDYNIE DOSTAWY KURIEREM! Informacje

Brązowy lukier powlekający fondant - czekoladowy Renshaw 250 g

Brak oceny

Brązowy lukier powlekający fondant - czekoladowy Renshaw 250 g

stiahnuť

Dostępność W magazynie (1 szt)
Możemy doręczyć do:
22.11.2024
Opcje dostawy
Kod: R02870
15,04 zł –14 % 12,90 zł
Brązowy lukier powlekający fondant - czekoladowy Renshaw 250 g
Brak oceny
52241 hneda potahovacia hmota rolovany fondan cokoladova prichut renshaw 250 g
15,04 zł –14 %

TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów

Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł

Dostawa następnego dnia od wysyłki

Zwrot w ciągu 30 dni

Brązowy lukier powlekający o aromacie czekoladowym charakteryzujący się elastycznością i trwałością. Zwracamy uwagę, że ten fondant ma pewniejszą strukturę niż standardowy fondant Renshaw. Jego gładka powierzchnia sprawia, że jest odpowiedni do powlekania tortów i innych wypieków. Doskonale sprawdzi się także do tworzenia jadalnych dekoracji, figurek i innych ozdób. Do pokrycia okrągłego tortu o średnicy 24-26 cm albo kwadratowego ciasta o wymiarach 20x20 cm potrzebujesz ok. 0,5 kg fondantu. Produkt jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Sposób użycia:

Rozwałkuj odpowiednio duży płat, aby równomiernie przykryć górną i dolną część tortu raz z bokami. Podczas przenoszenia rozwałkowanego fondantu możesz pomóc sobie drugą ręką lub rurką, albo posłużyć się wałkiem, na który z łatwością nasuniesz placek. Nakładaj go na tort od góry, nadmiarem pokrywając boki wzdłuż brzegów. Za pomocą noża odkrój niepotrzebne części fondantu, uważając, aby pozostawić wystarczająco dużo masy na boki. Pokrywanie możesz sobie ułatwić specjalnym żelazkiem do masy cukrowej, co zagwarantuje gładką oraz równą powierzchnię i pozwoli Ci pozbyć się bąbelków. Delikatnie przygnieć płat masy z wyczuciem, by jej nie zniekształcić i nie przeciągnąć w dół. Po wyrównaniu odkrój nadmiar, pozostawiając ok. 1 cm marginesu na podłożenie pod spód tortu, co najlepiej jest zrobić specjalnym żelazkiem albo łopatką

Po użyciu pozostałą część dokładnie zawiń w folię spożywczą tak, aby nie miał kontaktu z powietrzem, które powoduje twardnienie masy.

Średnie wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna  1698 kJ
Wartość energetyczna 402 kcal
Tłuszcze 9,6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe  5,3 g
Węglowodany 79 g
- w tym cukry 77 g
Białka 1 g
Sól 0,02 g

 

Skład

cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, woda, kakao o niskiej zawartości tłuszczu, substancja utrzymująca wilgoć (E422), substancja zagęszczająca (E471), substancja stabilizująca (E413, E466), aromat, regulator kwasowości (E330)

Alergeny

wyprodukowane w fabryce przetwarzającej orzechy

Parametry dodatkowe

Kategoria: Kolorowe masy do pokrywania (fondant)
Kolor: Brązowy
Pieczenie: Składniki
Waga netto: 250 g
Waga z opakowaniem (brutto): 250 g

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: