Ciemna polewa Ganache - Ciemna czekolada 260 g
TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Ganache to francuska polewa czekoladowa, która ma kilka zalet w porównaniu ze zwykłą polewą i staje się coraz bardziej popularna wśród cukierników. Polewa ganache może być stosowana jako nadzienie do kremów, polewa do serników, ciast, babeczek lub jako nadzienie do deserów.
Sposób użycia
Wystarczy podgrzać białą polewę ganache w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę lub podgrzać ją klasycznie w kąpieli wodnej. Ganache stwardnieje w lodówce. 1 opakowanie wystarczy do pokrycia tortu o średnicy 25 cm lub podwójnego nadzienia tortu o średnicy 20 cm lub do udekorowania 20-25 babeczek.
1. Jeśli chcesz użyć jej do nadzienia ciasta - po prostu dobrze ubij masę do lekkiej kremowej konsystencji, napełnij woreczek i napełnij.
2. Jeśli chcesz użyć ganache do pokrycia ciasta, podgrzej mieszaninę w kuchence mikrofalowej przez ok. 1 minutę przy mocy 340W lub w garnku w kąpieli wodnej - wystarczy odpowiednio wymieszać miksturę do uzyskania kremowej konsystencji i wypełnić cukierniczy woreczek. Wybierz odpowiednią końcówkę i udekoruj.
3. Jeśli chcesz zrobić gęsty krem maślany, wymieszaj tę mieszaninę i 150 g masła w misce. Wszystko miksuj na wysokich obrotach przez około 5 minut.
Skład
tłuszcz roślinny (palmowy, masło shea), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, emulgator: E322 (sojowy), aromat.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Polewy tłuszczowe |
---|---|
Pieczenie: | Składniki |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.