TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Liofilizacja owoców to nowoczesna metoda ich suszenia polegająca na usuwaniu wody w procesie sublimacji lodu. Owoce zachowują swój kolor i smak niemalże identyczne w porównaniu ze świeżymi owocami, a przy tym zachowują również 98% wartości odżywczych. Można je spożywać w wysuszonej postaci albo namaczać. Doskonale sprawdzają się do zdobienia deserów lodowych, jako dodatek do musli, sorbetów, budyni, a także podczas pieczenia i zdobienia ciast, czy tortów.
-
Do uzyskania 100 g liofilizowanych owoców potrzebnych jest od 800 g do 1 kg świeżych owoców.
-
Zawartość: 35 g (wyprodukowana z 350 g świeżych owoców).
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna | 1444 kJ |
Wartość energetyczna | 345 kcal |
Tłuszcze | 0,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,01 g |
Węglowodany | 78,2 g |
- w tym cukry | 48 g |
Białka | 5,2 g |
Sól | 0,01 g |
Skład: 100% figi poddane liofilizacji (procesowi suszenia mrozem)
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Owoce liofilizowane (suszone mrozem) |
---|---|
Pieczenie: | Składniki |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.