TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Lukier królewski twardnieje całkowicie po przetworzeniu, dlatego doskonale nadaje się do dekorowania pierników, babeczek, muffinek, ciasteczek oraz dekoracji ciast za pomocą rękawa cukierniczego. Do lukru królewskiego można dołączyć jadalne figurki z masy modelarskiej i marcepanu. Lukier ten można dowolnie barwić barwnikami spożywczymi. Działa tak samo, jak lukier z białek do pierników.
Sposób użycia
Do 500 g przesianej mieszanki dodać 60 ml wody i mieszać przez 7-10 minut do uzyskania sztywnej konsystencji. Glazura jest gotowa, gdy jest błyszcząca, a wierzchnia warstwa nie ugina się, ale zachowuje kształt.
Średnia wartość odżywcza na 100 g
wartość energetyczna | 1697 kJ |
wartość energetyczna | 405 kcal |
Tłuszcze | 0,0 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,0 g |
Węglowodany | 98,1 g |
- w tym cukry | 93,0 g |
Białka | 1,5 g |
Sól | 0,1 g |
Składniki
Cukier, syrop glukozowy (w proszku), białko jaja z wolnego wybiegu (w proszku), kwas: E330.
Alergeny
Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi i łubinu.
Ten produkt posiada certyfikat Halal.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Polewy i glazury |
---|---|
Kolor: | Biały |
Masa: | 900 g |
Pieczenie: | Składniki |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.