Mieszanka do wypieku makaroników bez glutenu Gluten Free 300 g
Mieszanka do wypieku makaroników bez glutenu Gluten Free 300 g
TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Przygotowana mieszanka do wypieku francuskich makaroników nie zawiera glutenu. Odpowiednio dobrany skład gwarantuje doskonały, puszysty korpus, chrupiący wierzch i miękki środek. Makaroniki są lubianym deserem, można użyć ich do ozdobienia tortów, stworzyć Macarons Tower albo umieścić je w ozdobnej szkatułce i podarować bliskiej osobie z okazji jej święta. Produkt nie zawiera glutenu, barwników AZO, oleju palmowego, GMO. Jest on odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Sposób przygotowania
Zmieszaj 300 g mieszanki z 70 g białka jajka, możesz dodać dowolny barwnik spożywczy. Miksuj na wysokich obrotach przez 5 minut, napełnij woreczek cukierniczy i ukształtuj małe krążki na podstawce do makaroników. Pozostaw na dwie godziny. Piecz przez 15 minut w temperaturze 140°C. Z 300 g mieszanki wytworzysz 48 krążków, co daje 24 sztuk gotowych makaroników.
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna | 1719 kJ |
Wartość energetyczna | 406 kcal |
Tłuszcze | 4,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
Węglowodany | 88,0 g |
- w tym cukry | 70,0 g |
Białka | 3,5 g |
Sól | 0,0 g |
Skład
cukier, skrobia ryżowa, mąka migdałowa, skrobia modyfikowana (kukurydza), skrobia (kukurydza), białko jaja, białko mleka, barwnik: E170, aromat, regulator kwasowości: E575.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Mieszanki i preparaty |
---|---|
Pieczenie: | Składniki |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.