TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Nie trzeba jechać do Belgii po najlepsze gofry, gdy upieczesz je samodzielnie we własnej kuchni. Pyszne gofry według tradycyjnej receptury będą idealnym daniem na śniadanie lub jako deser. Dzięki gotowej mieszance można je łatwo i szybko przygotować w ciągu kilku minut - wystarczy dodać kilka składników.
Sposób użycia
Wszystkie składniki przetwarzaj w temperaturze pokojowej. Za pomocą miksera z haczykami przygotuj ciasto na gofry. Zmieszaj 500 g mieszanki, 150 g masła, 175 ml wody i 1 jajko (50 g). Mieszaj przez około 3-4 minuty, aż ciasto będzie gładkie. Zmieszaj 200 g cukru pudru FunCakes z 20 g stopionego masła. Mieszaj mieszaninę cukru i masła z ciastem przez 30 sekund. Nasmaruj powierzchnie podgrzanej gofrownicy. Na rozgrzaną gofrownicę nakładać ok. 70 g porcji ciasta (przygotowane ciasto wystarcza na ok. 15 sztuk gofrów). Schłodzone gofry udekoruj bitą śmietaną lub owocami wedle uznania.
Średnia wartość energetyczna na 100 g
wartość energetyczna | 1493 kJ |
wartość energetyczna | 357 kalorii |
Tłuszcze | 4,0 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,0 g |
Węglowodany | 70,0 g |
- z których cukrów | 17,1 g |
Białka | 9,2 g |
Składniki
mąka pszenna, cukier, skrobia modyfikowana, środek spulchniający: E450, E500, olej i tłuszcz roślinny (rzepakowy), gluten pszenny, sól, emulgator: E471 (palmowy), E472e, substancja zagęszczająca: E466, aromat, enzymy (pszenica). W przypadku alergenów patrz składniki pogrubione. Może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka.
Zawartość: 1 kg
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Mieszanki i preparaty |
---|---|
Pieczenie: | Składniki |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.