Temperówka do czekolady + 3 nierdzewne miski do temperowania jako prezent
Temperówka do czekolady + 3 nierdzewne miski do temperowania jako prezent
TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Temperówka do czekolady doceniana przez tych, którzy pracują z czekoladą w większych ilościach. Temperówka ma 2 stopnie ustawienia temperatury, jeden służy do topienia czekolady, a drugi do podtrzymywania surowca rozpuszczonego.
Sposób użycia
Czekoladową polewę wsyp do miski, wybierz odpowiednią temperaturę i rozpocznij podgrzewanie. Termostat utrzymuje wybraną temperaturę przez cały czas rozpuszczania.
Dane techniczne
Napięcie: 220 - 240 V
Częstotliwość: 50 Hz
Moc: 25 Watt
Jak pracować z temperówką? Instrukcja obsługi
-
Umieść podstawę na płaskiej powierzchni roboczej.
-
Umieść misę do temperowania we wnęce grzewczej.
-
Podłącz jednostkę do gniazdka elektrycznego.
-
Ustaw przełącznik w pozycji „topnienia” (II), aby podgrzewać przez około 10 minut.
-
Do misy włóż masę czekoladową lub lukier, które chcesz roztopić. Maksymalna ilość materiału to 250 g – nie przepełniaj misek do temperowania.
Uwaga: Jeśli używasz czekolady w tabliczkach, pokrój lub zetrzyj czekoladę ją na małe kawałki, aby skrócić czas topnienia. -
Od czasu do czasu mieszaj masę podczas procesu topienia.
Uwaga: Nie używaj ostrych łyżek, noży ani narzędzi, ponieważ możesz nimi porysować powierzchnię miski do temperowania. -
Gdy czekolada się rozpuści, przestaw przełącznik do pozycji utrzymywania temperatury (I).
-
W zależności od potrzeby użyj czekolady lub lukru.
-
Po zakończeniu przestaw przełącznik do pozycji wyłączonej (0).
-
Wyciągnij wtyczkę z gniazdka.
Aby temperówka służyła jak najdłużej: dbanie o temerówkę
-
Przed rozpoczęciem czyszczenia należy zawsze wyłączyć bazę i wyjąć wtyczkę z gniazdka.
-
Nigdy nie zanurzaj urządzenia w wodzie.
-
Wytrzyj podstawę urządzenia czystą wilgotną szmatką.
-
Opłucz naczynie do topienia w gorącej wodzie z mydłem i wyczyść je.
-
Nie wkładaj naczyń ani podstawy do zmywarki.
-
Do czyszczenia urządzenia lub pojemników nie używaj ostrych przedmiotów.
Zasady bezpiecznego i rozważnego użytkowania
WAŻNE ŚRODKI OSTROŻNOŚCI – przeczytaj przed rozpoczęciem użytkowania.
Temperówka jest przeznaczona WYŁĄCZNIE DO UŻYTKU DOMOWEGO!
Podczas korzystania z urządzeń elektrycznych należy zawsze przestrzegać podstawowych zasad bezpieczeństwa:
-
Przed rozpoczęciem użytkowania przeczytaj całą instrukcję.
-
Nie dotykaj gorących powierzchni. Zawsze używaj uchwytu.
-
Aby chronić się przed porażeniem prądem, nie zanurzaj przewodu zasilającego, wtyczek ani dolnej części w wodzie lub innej cieczy.
-
Zachowaj szczególną ostrożność, gdy urządzenie jest używane przez dzieci lub w ich zasięgu.
-
Odłącz urządzenie, gdy nie jest używane, szczególnie przed czyszczeniem. Poczekaj aż urządzenie wystygnie przed rozpoczęciem czyszczenia i przechowywania.
-
Nie używaj urządzenia z uszkodzonym przewodem lub wtyczką, a także w przypadku zauważenia, że urządzenie nie działa prawidłowo lub zostało w jakikolwiek sposób uszkodzone. Zwróć urządzenie do producenta/sprzedawcy w celu dokonania przeglądu, naprawy lub regulacji.
-
Zawsze używaj właściwych wtyczek i napięć.
-
Nie używaj urządzenia z akcesoriami lub misą do temperowania, które nie są zalecane przez producenta, ponieważ może to spowodować jego uszkodzenie.
-
Nie używaj na zewnątrz. Produkt przeznaczony wyłącznie do użytku w pomieszczeniach.
-
Nie pozwól, aby przewód zasilający wisiał na krawędzi stołu lub przegrody, albo dotykał gorących powierzchni.
-
Nie umieszczaj urządzenia na gorącej powierzchni, w pobliżu gorącego lub gazowego palnika, ani w piekarniku.
-
Nie używaj urządzenia ani misy do temperowania w kuchence mikrofalowej.
-
Zachowaj szczególną ostrożność podczas przenoszenia urządzenia z gorącym płynem.
-
Przed wyjęciem wtyczki z gniazdka ustaw przełącznik w pozycji „0”.
-
Nie używaj urządzenia niezgodnie z przeznaczeniem. Urządzenie przeznaczone jest wyłącznie do topienia czekolady lub jadalnych polew w kostkach.
-
Aby zmniejszyć ryzyko porażenia prądem, używaj tylko wyjmowanej misy do temperowania. Nie wkładaj ani nie rozpuszczaj materiału bezpośrednio w podstawie.
-
Nie top czekolady ani lukru w ilości sięgającej powyżej linii „MAX” zaznaczonej na naczyniu do topienia.
-
ZACHOWAJ TĘ INSTRUKCJĘ.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Temperowanie czekolady |
---|---|
Pieczenie: | Akcesoria cukiernicze |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.