TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Struktura żółtego rolowanego fondantu o smaku migdałowym jest elastyczna, gładka, łatwa w użyciu, a po przetworzeniu całkowicie twardnieje. Nadaje się zarówno dla początkujących, jak i profesjonalnych cukierników. Z tego fondantu możesz łatwo tworzyć różne kształty lub dekoracje. Fondant Golden Yellow szczególnie nadaje się do ciast o tematyce wielkanocnej i wiosennej lub do modelowania kwiatów i niektórych rodzajów owoców.
Sposób użycia
Na regularne okrągłe ciasto o średnicy 20 cm użyj około 500 g fondantu. Aby poprawić elastyczność, zalecamy dodanie proszku Tylo lub wody. Optymalna proporcja to jedna łyżeczka na 250 g fondantu. Przed nałożeniem zalecamy dobrze wymieszać i rozwałkować na cienkiej warstwie cukru pudru.
Porady i wskazówki
- przed użyciem utrzymuj fondant w temperaturze pokojowej
Średnie wartości odżywcze w 100 g
wartość energetyczna | 1736 kJ |
wartość energetyczna | 415 kcal |
Tłuszcze | 10,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,1 g |
Węglowodany | 75,7 g |
- w tym cukry | 73,1 g |
Białka | 3,5 g |
Sól | 0,0 g |
Składniki
Cukier, migdały (20%), stabilizator (E420ii), cukier inwertowany, substancja zagęszczająca E466 (ksantan, karboksymetyloceluloza), inwertaza, kwas cytrynowy E330, barwnik czerwony E129, naturalny aromat z migdałów. E129 może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi dzieci.
Alergeny
Ten produkt może zawierać śladowe ilości mleka, soi i jaj.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Kolorowy marcepan |
---|---|
Kolor: | Żółty |
Pieczenie: | Składniki |
Smak (aromat): | Migdałowy |
Waga netto: | 250 g |
Waga z opakowaniem (brutto): | 250 g |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.